Compania italiană Versace a provocat un scandal de proporții în China după ce, pe un tricou al firmei, Hong Kong și Macao erau prezentate drept țări separate.

O cunoscută actriță și cântăreață chineză, care era și imaginea Versace pe piața locală, a anunțat că a rupt contractul cu firma deoarece consideră respectivul tricou o încălcare a integrității teritoriale a Chinei. Actriţa Yang Mi şi-a exprimat indignarea pe site-ul de socializare Weibo în legătură cu un tricou pe care Hong Kong şi Macau, regiuni administrative speciale din China, figurau în mod eronat ca ţări de sine stătătoare. 

”Integritatea teritorială şi suveranitatea Chinei sunt sacre şi inviolabile”, se arată într-un comunicat emis duminică de studioul vedetei, Jiaxing Media. Până luni dimineaţă, hashtag-ul #YangMiStopsWorkingWithVersace a strâns 900 de milioane de vizualizări pe Weibo.

La scurt timp, o scrisoare semnată personal de Donatella Versace, prin care aceasta își cerea iertare pentru greșeală, a fost postată pe contul de Twitter al firmei. Versace a spus că toate tricourile care prezentau Hong Kong și Macao ca state distincte au fost retrase de la vânzare și distruse, scrie Digi24.

Cele două metropole, foste colonii europene, sunt în prezent regiuni cu un statut special în cadrul Chinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here