La Sfânta Liturghie din Catedrala Sfântul Iosif de vineri seara seară, Papa Francisc are un scaun papal special realizat pentru această ocazie de designerul Mihai Grama și produs în România de Mobila Dalin.

Mihai Grama este designer de interior și de produs, născut în Reghin, trăiește în București. În 2015 a luat premiul pentru cel mai bun designer de obiect al anului de la Elle Decoration România, stilul său fiind unul eclectic, cu influențe etnice, precizează site-ul destinat vizitei Papei Francisc la București.

Sursa foto: papalabucuresti.ro
Sursa foto: papalabucuresti.ro

Modelul tapițeriei imită un element decorativ din pictura altarului Catedralei Sf. Iosif din București, un simbol care a intrat în conștiința oamenilor și s-a perpetuat de-a lungul anilor. Este vorba de un pattern centrat pe simbolul crucii, un decor simplu, dar caracteristic acestui lăcaș de cult. De asemenea în designul scaunului papal și al băncilor din prezbiteriu a fost introdus stilul neogotic al Catedralei prin arcul frânt reprezentat în arcadele dintre nave și în ferestre. Cercul central, rozeta cu cruce din partea superioară a scaunului papal, redă modelul unor vitralii din catedrală și amintește de legătura pe care o au acestea cu cerul, deschiderea către cer”, a declarat designerul Român.

Papa Francisc efectuează o vizită în România, în perioada 31 mai-2 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here