În locuința fiecăruia dintre noi, scaunele ocupă un loc foarte important. Fie că este vorba despre scaunele din bucătărie, din sufragerie sau despre scaunul de la biroul de lucru, acestea joacă un rol esențial în viața noastră atât din punct de vedere practic, cât și estetic. Atunci când amenajăm o locuință este imposibil să nu cumpărăm și câteva scaune pe care le adaptăm nevoilor noastre de zi cu zi.

Așa că, dacă tot facem această achiziție, este foarte important să aducem și un plus designului locuinței noastre prin intermediul acesteia. Există câteva modalități prin care putem transforma niște obiecte pe care le folosim zilnic, precum scaunele, în adevărate declarații stilistice.

Scaunele trebuie să fie, înainte de toate, confortabile și să răspundă cerințelor casei noastre. De aceea, un scaun de bucătărie nu ar fi potrivit în living, iar un scaun de birou nu s-ar putea potrivi în bucătărie. Desigur, sunt și excepții. Sunt anumite scaune pe care le putem pune în mai multe locuri din casă și care se vor potrivi perfect tuturor încăperilor. Totul depinde de cel care le alege și de necesitățile acestuia.

Aspectul practic al scaunelor este conferit de durabilitatea și utilitatea acestora. De exemplu, în bucătărie, scaunele se amplasează în jurul mesei, așa că ele trebuie alese în funcție de dimensiunile acesteia. La biroul de lucru, scaunul trebuie să fie ergonomic și foarte comod pentru că acolo petrecem o bună parte din timp. În living, situația se poate schimba puțin. Accentul se pune mai mult pe rafinament deoarece acela este locul de primire a oaspeților. Evident că scaunele trebuie să fie și comode, însă prioritar devine aspectul acestor obiecte de mobilier.

Există o gamă variată de scaune pe care trebuie să o consultăm înainte de a lua o decizie cu privire la amenajarea casei. Există scaune variate: scaune simple, scaune colorate, scaune cu modele, scaune transparente, iar toate acestea se găsesc într-o gamă variată de mărimi și forme. De ce? Pentru ca tu să le poți alege pe cele potrivite stării tale de spirit, personalității și arhitecturii casei.

Specialiștii în domeniu oferă câteva sfaturi cu privire la alegerea scaunelor potrivite locuinței tale. Ei ne spun că pentru efectul vizual de ansamblu este mult mai important ca scaunul respectiv să aibă o forma interesantă decât să se potrivească cromatic perfect cu încăperea. Specialiștii subliniază în acest mod faptul că un scaun poate reprezenta piesa de rezistență dintr-o cameră și îi poate da un aer modern și neașteptat. Da, putem privi scaunele din casa noastră ca pe niște oglinzi ale propriei personalități și ca pe niște declarații de bun gust.

Culorile vibrante și electrizante sunt cele care dau farmec acestor piese de mobilier și le transformă în adevărate obiecte de artă. În cazul în care ești o persoană conservatoare și aceste jocuri de culori ți se par prea îndrăznețe, poți alege scaunele din lemn. Acestea sunt și ele de efect și conferă un plus de rafinament.

Alte tipuri interesante de scaune sunt așa-numitele scaune-fantomă. Acestea sunt confecționate din policarbonat, sunt transparente și au un design futurist. Deși nu există de foarte mulți ani pe piață, aceste scaune și-au făcut loc în casele oamenilor nonconformiști și dornici de experiențe noi. Acestea sunt potrivite tuturor încăperilor și conferă un aer jovial și totodată interesant camerei în care este amplasat.

Orice tip de scaun am alege, acestea trebuie să reflecte personalitatea și stilul propriu și să scoată din anonimat camera în care îl amplasăm. Trebuie să începem să privim scaunele mai mult decât ca pe niște obiecte pe care ne așezăm și să încercăm să le integrăm în casa noastră cu cât mai multă creativitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here