Emil Ivănescu este noul președinte al filialei București a Ordinului Arhitecților din România, a anunțat fostul președinte Șerban Sturdza. ”Ordinului Arhitecților București are un nou președinte, arh. Emil Ivănescu. Îl felicit și îi urez succes în noul mandat! Cu ocazia conferinței, arhitecții care au participat au primit Raportul pentru București 2018. Le doresc să-l folosească cu înțelepciune”, a scris Șerban Strudza pe contul său de Facebook, scrie News.ro. Emil Ivănescu a fost vicepreședinte al filialei București a Ordinului Arhitecților din România.

Emil Ivănescu a obținut 237 de voturi. Contracandidații săi au obținut: Monica Iacovenco – 155 de voturi; Lucian Pârvulescu – 24; Radu Petre Năstase – 21; Gabriela Botez – 9.

”Ca președinte al Filialei București, cred într-un amplu proiect transdisciplinar de lobby pentru arhitectură, prin concretizarea unor parteneriate și acțiuni comune cu toate organizațiile și instituțiile ce alcătuiesc mediul de construcții, materializat inclusiv prin campanii media de susținere a calității de arhitectură. Esențial în tot acest proiect este conștientizarea coeficientului de plus-valoare pe care arhitectura și arhitecții îl pot oferi orașului și vieții urbane. Coeficientul trebuie înțeles și acceptat atât de sfera politic-administrativ-instituțională, cât și de zona civică. Plus-valoarea este dată atât de arhitectură eficientă, creativ-culturală, esențială în realizarea identității arhitecturii și a orașului, generată de o bună gândire funcțională în contextul unor normative, coduri și cerințe clare, coerent adaptate la normele europene. Cred că accentul pus doar pe specializări și legislație, poate rezolva parțial situația calității arhitecturii. Numai alături de componenta creativă și adeseori subiectivă, specifică profesiei de arhitect, calitatea în arhitectură poate fi susținută complet și corect”, este mesajul scris de Emil Ivănescu pe pagina de Facebook înainte de alegerile de la OAR București.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here