Biroul de arhitectură francez,  KOZ Architects, a proiectat reabilitarea unui bloc de locuințe situat în Paris, în arondismentul al XVIII-lea. Tema de proiectare a fost de a reconfigura o structură existentă pentru a face loc unor 15 apartamente, și de a construi o aripă noă ce va găzdui alte 15 astfel de spații.

În clădirea existentă, arhitecții Christophe Ouhayoun și Nicolas Ziesel au eliminat coridoarele interioare,  plasându-le în afara construcției. Această schimbare a legat cele două aripi ale blocului de locuințe aducând în același timp noi zone aerisite.

Pentru noua anexă, studio-ul KOZ a ales să foloseasca ca material de structură și finisaje, lemnul. Acesta este un material ușor adaptabil formelor și volumelor contrucției și evită un eventual impact vizual neplăcut asupra clădirilor vecine. În partea din spate, este creat un spațiu verde deschis, înconjurat de trei terase, favorizând spiritul de comunitate. Toate apartamentele au living-uri cu deschideri mari către acest spațiu.

Este un proiect frumos și original, cu un nume la fel de original – „Tête en l’air„, și poate fi o sursă de inspirație pentru reabilitarea multor blocuri de locuințe vechi și anoste din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here