În anul 1952 arhitectul E.Stewart Williams a construit o superbă casă pentru  teatru și film pentru fermierul William Edris și soția acestuia. În prezent casa din  Palm Springs,  California se află pe listele de așteptare pentru a fi vândută.

Poziționată în peisajul deșert, casa este un exemplu de arhitectură modernă la mijlocul secolului. Caracteristicile lemnului au fost combinate cu pereți de piatră și o grămadă de sticlă.

Aceleași materiale pot fi găsite și în interior. În sufragerie, planul etajului deschis are un plafon înclinat, un zid de piatră cu șemineu și ferestre mari de la podea până în tavan. Sunt incluse și elemente din lemn precum biblioteca și tavanul.

Casa a fost, de asemenea, proiectată pentru o viață reală în interior și în aer liber, cu pereți glisanți din sticlă care deschid o a doua zonă de living spre o terasă cu piatră afară.

Terasa duce spre piscină si gradină. Vederi vaste ale deșertului și munților pot fi văzute în jur.Î

Înăuntru și acest dormitor are ferestre din podea până în tavan care inundă camera cu lumină naturală.

În acest dormitor, peretele de piatră face o altă apariție și curge de la interior până la exterior, în timp ce o ușă de sticlă glisantă mare oferă acces la o terasă privată.

Sursa: www.contemporist.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here