Firma Nic Owen Architects a finalizat, recent, un complex modern pe domeniul  „Marrandillas”, un conac vechi de  peste 117 ani, aflat în suburbiile orașului  Melbourne, Australia.

Casa, neatinsă de peste 50 de ani, a fost achiziționată de o familie de cinci persoane care visau să locuiască pe această stradă și în această casă de mai mulți ani. Datorită familiei care avea nevoie de mai mult spațiu, au decis să adauge o extensie în spatele casei, care nu este vizibilă de pe stradă.

În interiorul casei, există un hol care duce prin casa originală la noile extensii de tip „pod” din spate. Acestea sunt legate de casă prin pasaje de sticlă pentru a se asigura că părțile vechi și noi ale casei sunt ușor de identificat și că locuința originală este respectată.

Cele două „păstăi” sunt separate printr-o grădină și o mică zonă de terasă, ambele având acoperișuri plate care se extind pentru a oferi umbră.

Podul din stânga este alcătuit din două dormitoare noi, unul dintre ele are vedere spre grădină printr-o fereastră verticală. În celălalt „pod” există o cameră de zi, o zonă de luat masa și o bucătărie. Puteți vedea cum este încă vizibil peretele din spate al casei originale în noua extensie.

Bucătăria are o paletă de culori alcătuită din gri și negru, cu o lampă orizontală lungă atârnând deasupra unei părți a bucătăriei. În sufragerie există un șemineu și o ușă glisantă mare poate fi deschisă într-o zi plăcută.

La cererea familiei, a fost adăugat un iaz Acesta găzduiește 15 pești și este ornate cu mici pietre de pasaj care leagă zona de living de cea de grădină. Iazul ajută și la răcirea interiorului în zilele fierbinți. De asemenea, văzută în interiorul casei este această adăugire contemporană la o altă fereastră originală. Rafturile din lemn simple au fost adăugate pe perete pentru a încadra perfect fereastra și a oferi un loc pentru a stoca cărți și obiecte decorative, după cum relatează ți ne arată site-ul contemporist.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here