Deși a fost inaugurată de puțină vreme, Filarmonica din Hamburg se află deja în atenția turiștilot. Elbphilharmonie, după numele german, sau #Elphi după numele pe care și l-a dat pe paginile de socializare, spaţiul este cotat ca o arhitectură de top. Finanțarea a fost una pe măsură: clădirea a depăşit de 10 ori bugetul adoptat iniţial, de 77 miloane de euro.

Impresionanta clădire a Filarmonicii din Hamburg este deja prezentată de site-ul Trip Advisor ca o locaţie de neratat pentru turişti. Faţada construcţiei este de cărămidă şi datează din anul 1966. De fapt, faţada aparţine depozitului Kaispeicher A, pe locul căruia a fost construită Filarmonica.

Deasupra bazei de cărămidă se ridică o structură de sticlă, cu un acoperiş în valuri. Acest acoperiş este unul din cele mai mari atuuri ale clădirii, fiind admirat atât de turişti, cât şi de arhitecţi.

Filarmonica se mândreşte cu o orgă impresionantă, construită de Klais Orgelbau. În clădire va exista şi un centru pentru activităţi educaţionale numit Kaitstudio. Pasionaţii de muzică vor putea asculta concerte în trei săli. Sala cea mare poate adăposti până la 2.100 de spectatori. Acustica a fost realizată de celebrul Yasuhisa Toyota, care a instalat aproximativ 10.000 de plăci de rigips, permitând, astfel, sunetului să se disperseze.

Sala de recitaluri, sau Kleiner Saal, poate găzdui o audienţă de până la 550 de persoane. Aici se cântă muzică de cameră. Kleiner Saal este construită cu ajutorul unor panouri de lemn din stejar franţuzesc, conform publicaţiei Forbes.

Partea estică a clădirii va fi închiriată şi transformată în hotelul Westin Hamburg Hotel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here