Moaștele Sfântului Nicolae sunt adăpostite de catedrala orașului situat pe țărmul Mării Adriatice. Vreme de un secol, Bari a fost capitala Italiei bizantine.

bari-bazilica-sf-nicolaeCatedrala Sfantul Nicolae a fost construită în sec. al XVII-lea pentru a adăposti moaştele Sf. Nicolae, furate din Mira Lichiei (astăzi Demre Turcia) de un grup de marinari din Bari. Construcţia Catedralei va începe în anul 1089 si se va termina în anul 1197. Biserica a fost renovată la sfârşitul secolului al XIII-lea, în 1456 şi în secolul al XVII-lea. În secolul al XX-lea renovarea a dus la îndepartarea multor adaosuri baroce, lăsându-se doar tavanul de lemn, înrămând imagini ale lui Carlo De Rosa, scrie Mediafax.

Casele trullo sunt o altă atracție turistică a zonei. Trullo sunt case făcute din pietre uscate, care sunt montate astfel încât ele să reziste intemperiilor. Ideea le-a venit locuitorilor într-un moment în care s-au impus taxe şi impozite extrem de mari în zonă. Locuitorii îşi declarau casele improvizaţii, fiind construite la nivelul solului şi fără mortar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here