Arhitectura și orașele, Transportul urban, Securitatea prin design și Natura și viitorul arhitecturii sunt câteva dintre subiectele de dezbatere pe care peste 300 de arhitecți le vor aborda în cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo în 6 octombrie la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Sub tematica Renewing cities: Climatul urban pentru noile generații, peste 15 speakeri naționali și internaționali de renume vor susține prezentări, workshop-uri și sesiuni de dezbatere despre viitorul în arhitectură, cerințele noilor generații și climatul urban, clădirile verzi sau transportul public.

Agenda evenimentului Architecture Conference&Expo 2016

În prima parte a evenimentului, Irena Bauman (Bauman Lyons Architects) va susține prezentarea „Arhitecți în tranziție”, unde va discuta despre natura schimbătoare a domeniului cu provocările și schimbările aferente. David Cash, președintele biroului de arhitectură BDP din Marea Britanie va continua seria de prezentări cu tematica „Proiectarea orașelor ca spații pentru oameni”, în cadrul căreia va transmite modelul propriului birou de arhitectură în realizarea proiectelor urbane de largă sau mică avergură. Attila Beer, administrator Alukönigstahl, va prezenta în cadrul evenimentului studiul de caz Crystal Tower din București.

Tematica transportului urban va fi abordată în cadrul celui de-al doilea panel de către speakerii Benedek Jozsef (Profesor Babeș-Bolyai University), Iulian Pădurariu (CEO Pony Car Sharing) și Octavian Fanea (Sales Manager Aluterm Group), care vor discuta despre tendințele de dezvoltare a transportului, influența tehnologiei în transport și ușile automate. În cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele studiului „Siguranța prin arhitectură”, ce urmărește să analizeze percepția cetățenilor clujeni asupra siguranței în spațiul public. Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Adina Moldan (Cercetător independent Atelier Moldan) sau Daniel Popa (Country Manager Reynaers) vor aborda domeniul, împărtășind participanților din experiența proprie.

În cadrul Architecture Conference&Expo, Daniel Popa va vorbi despre „Soluțiile în execuția și montajul tâmplăriei și a pereților cortina”. Acesta are o experiență de peste 15 ani în afaceri și vânzări, iar ultimii 10 ani ai carierei sale au fost dedicați introducerii și dezvoltării Reynaers Aluminium în România. În calitate de Manager, Daniel a dovedit competență în diverse proiecte și prezentări, fiind interesat să-și îndeplinească sarcinile și să își dezvolte aria de interes.

Dezbateri pe teme de interes public și proiecte premiate

Pietro Elisei (Fondator&Director General UrbaSofia) și Călin Hințea (Decan Facultatea de Științe Politice Administrative și ale Comunicării, UBB Cluj-Napoca) vor participa în 6 octombrie la sesiunea de dezbatere despre dezvoltarea orașului Cluj-Napoca, unde cei peste 300 arhitecți și specialiști în domeniile conexe vor aborda aspecte concrete cu privire la viitorul orașului Cluj-Napoca. Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects) și Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool) vor susține prezentări în cea de-a doua parte a evenimentului moderat de Șerban Țigănaș, președinte OAR România și a biroului de arhitectură Dico și Țigănaș.

La finalul evenimentului va avea loc Gala Premiilor Architecture Conference&Expo, în cadrul căreia proiectele înscrise de arhitecți, birouri sau organizații de arhitectură vor fi premiate. În prealabil, proiectele vor fi analizate de juriul format din arhitecții Charles Phu (Office for Architectural Culture UK), David Cash (BDP Architects), Melissa Sterry (Bionic City) și Șerban Sturdza (Director Prodid). Înscrierile la eveniment se realizează pe site-ul www.architectureconf.ro, la secțiunea Register, iar arhitecții cu număr TNA beneficiază de intrare gratuită la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here